?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Пікнік

З сябрамі ездзілі на выходныя на лецішча. Адпачылі файна, тым больш што і спёка была, а ў кватэры ў такое надвор’е горш сядзець. Усё рабілася на хуткую руку, але было вельмі смачна.

А што можаце прапанаваць з ежы вы… на будучыню ў маю скарбонку? Пікнікі ж заўсёды бываюць.


Вельмі лёгка і пад піва вядома пойдзе сыр. Далей наразная гародніна – у нас гэты агуркі, памідоры і цыбуля.

Шашлыкоў было 2 гатунку: са свініны і з курыцы.
Свіны набывалі ў жбаночку ў краме, а вось курыны зладзілі на месцы.

Шашлык курыны.
Філе курыцы нарэзаць кавалкамі, заліць маянэзам, кетчупам. Можна дадаць розныя прыправу (кары, перац і г.д.). Соль вядома. Даць пастаяць хвілін 20-30. Нанізваць на шампуры трэба як мага бліжэй адзін да аднаго, тады мяса атрымаецца не сухое, а мяккае і сочнае.

Памідоры з сырным фаршам.
Памідоры нарэзаць і выкласці на талерку. У асобнай місцы размяшаць сыр (нарэзаны на тарцы бурачнай), маянэз, кроп, часнык (прапушчаны праз прэс). Сюды ж можна дадаваць яшчэ пятрушку, і мелканарэзаную цыбулю. Пасаліць і паперчыць па густу. Выкладваць даволі шмат на кожны памідор.

Бульбачка запечаная.
Маладую бульбу сярэдніх памераў прамыць вельмі добра. Зрабіць па аднаму ці двума прадольнымі надрэзамі. І ў кожны ўставіць па тонкаму кавалку сала (я брала тое якое было дома – салёнае). Дадаць часнык, соль, абсыпаць усё кропак. Кожную бульбіну завярнуць у фальгу. Будзьце пільнымі і лепей пакласці бульбіны ў пакет, таму што калі яна пастаіць, то ад солі выдзяляецца сок. Бульба выпякаецца на грылі, бо ў самім вогнішчы фальга можа згарэць.

NB: Каб мяса асабліва курынае не развальвалася і не рабілася мешаніна, гатовы шашлык лепей сцягваць двума кавалкамі хлеба.

Comments

( 12 comments — Leave a comment )
kulakovsky
Jul. 21st, 2009 05:21 pm (UTC)
Я ещё очень люблю жарить колбаски такие маленькие - тонкие.
Просто чудо, а не колбаски
azarkinm
Jul. 21st, 2009 05:56 pm (UTC)
дзякуй за напамін... у наступны раз трэба будзе іх узяць. І дарэчы.. вы пра "пальцам піханыя"? ці пра нейкія іншыя?
kulakovsky
Jul. 22nd, 2009 11:07 am (UTC)
И про "пальцем пиханные" и ещё есть такие маленькие - толщиной в палец и длиной примерно 10 см. Быстро жаряться, вкусно пахнут и таакиииииие вкуууусняяяяяцкие, мммм
azarkinm
Jul. 22nd, 2009 11:35 am (UTC)
Трэба пашукаць. Нешта я такіх не ела.
kulakovsky
Jul. 22nd, 2009 11:37 am (UTC)
Выглядят они вот так:
azarkinm
Jul. 22nd, 2009 11:59 am (UTC)
Дык гэта ўжо зробленыя. Тады я разумею пра што вы кажыце. Я думала нейкія ёсць, якія яшчэ сырыя, і іх трэба гатаваць. Дзякуй, на наступны раз вазьмём на пікнік і паспрабуем на вогнішчы.
kulakovsky
Jul. 22nd, 2009 12:00 pm (UTC)
Нет-нет-нет, они сырые. Я просто по форме и по внешнему виду показываю. Их нужно жарить!
azarkinm
Jul. 22nd, 2009 12:33 pm (UTC)
Дзякуй. Буду шукаць.
milka_kotka
Jul. 21st, 2009 09:27 pm (UTC)
Глытаю сліну :)) Заўтра таксама збіраюся на пікнік. Але нічога новага да такіх суперскіх рэцэптаў дадаць не магу. Я вось думаю... няўжо пасля памідорак з сырам нехта ў проста гародніну? (яны ж такія класныя)))
azarkinm
Jul. 22nd, 2009 03:52 am (UTC)
Вы пра апошнюю фотку з садавінай? нешта не зразумела апошняга сказу :-(
milka_kotka
Jul. 22nd, 2009 07:12 am (UTC)
там у мяне замест "еў" "ў" атрымалася :) я проста думаю, што мае знаёмыя мужчыны (ды і ня толькі) наўрад ці б елі проста парэзаныя памідоркі/агуркі/цыбулю, калі б былі такія файныя памідоркі з сырам.
azarkinm
Jul. 22nd, 2009 08:35 am (UTC)
ааа. ну чаму. І тое і тое разляцелася вельмі хутка. Вядома што памідоры з сырам хутчэй :-)
( 12 comments — Leave a comment )

Profile

leta i ja
azarkinm
AzarkinM

Latest Month

April 2018
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Tags

Powered by LiveJournal.com