AzarkinM (azarkinm) wrote,
AzarkinM
azarkinm

Сочыва з яблык

На вечар вырашыла выкласці яшчэ адзін актуальны рэцэпт на такую пару года. Гэта варэнне з яблык. Прытым яблыкі застаюцца цэлыя. Так як у мяне яблыкі не вельмі моцныя былі, самі па сваім складзе яны вельмі лёгкія, таму крыху разварыліся. Але ўсё роўна вельмі смачна і арыгінальна.


Склад:
1 кг яблык,
1,5 кг цукру,
1,5 ст. вады.

Прыгатаванне:
Выбраць яблыкі плотныя, а не мяккія, каб падчас варкі яны не ператварыліся ў кашыцу. Затым зварыць сіроп з 0,7 кг цукру і 1,5 ст. вады (абавязкова для 1 кг яблык, калі яблык меней дык і прапорцыі іншыя вылічвайце) і зняць з вагня. У сіроп апусціць яблыкі і паставіць настойвацца ў на 3 гадзіны, пасля давесці да кіпення і праварыць 5-7 хвілін з моманту пачатку кіпення. Зняць з вагня і зноўку пакінуць настойвацца на 3 гадзіны. Затым выняць яблыкі з сіропу і развесці астатак цукру (0,5 кг), давесці да кіпення. Пасля таго як цукар развядзецца зняць з агню і пакласці яблыкі ў сіроп. Раскласці ў слоікі.

Tags: Кулінарыя
Subscribe

  • ПАРОМ ПАРЫЧЫ (Гомельская вобласць)

    У нашай краіне паромы хаця і з'яўляюцца непастаянным транспартным сродкам, але часам іх праца незамяняльна. Паромы для турыстаў, гэта экзотыка і…

  • КРАСНЫ БЕРАГ (Гомельская вобласць)

    Вёска Красны бераг вядома двума месцамі, якія варта наведаць кожнаму беларусу. Першае – гэта палац Козел-Паклеўскіх, які прыцягвае ўсіх сваёй…

  • КРАСНЫ БЕРАГ (Гомельская вобласць)

    Вёска Красны бераг Жлобінскага раёна ўпершыню ўзгадваецца пад 1317 годам, але толькі ўзгадваецца. Дакладны расповяд пра вёску і ўладароў пачынаецца…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments