?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Сочыва з яблык

На вечар вырашыла выкласці яшчэ адзін актуальны рэцэпт на такую пару года. Гэта варэнне з яблык. Прытым яблыкі застаюцца цэлыя. Так як у мяне яблыкі не вельмі моцныя былі, самі па сваім складзе яны вельмі лёгкія, таму крыху разварыліся. Але ўсё роўна вельмі смачна і арыгінальна.


Склад:
1 кг яблык,
1,5 кг цукру,
1,5 ст. вады.

Прыгатаванне:
Выбраць яблыкі плотныя, а не мяккія, каб падчас варкі яны не ператварыліся ў кашыцу. Затым зварыць сіроп з 0,7 кг цукру і 1,5 ст. вады (абавязкова для 1 кг яблык, калі яблык меней дык і прапорцыі іншыя вылічвайце) і зняць з вагня. У сіроп апусціць яблыкі і паставіць настойвацца ў на 3 гадзіны, пасля давесці да кіпення і праварыць 5-7 хвілін з моманту пачатку кіпення. Зняць з вагня і зноўку пакінуць настойвацца на 3 гадзіны. Затым выняць яблыкі з сіропу і развесці астатак цукру (0,5 кг), давесці да кіпення. Пасля таго як цукар развядзецца зняць з агню і пакласці яблыкі ў сіроп. Раскласці ў слоікі.

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
ofeliya666
Sep. 10th, 2009 08:34 pm (UTC)
брр, я не кулінарка, мяне ў варэнную пускаць нельга...
але паспрабавала б, выглядае дужа спакусліва!
ням)
azarkinm
Sep. 11th, 2009 03:56 am (UTC)
Так, вельмі смачнае і смак крыху адрозніваецца ад традыцынага яблычнага сочыва
( 2 comments — Leave a comment )

Profile

leta i ja
azarkinm
AzarkinM

Latest Month

April 2018
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Tags

Page Summary

Powered by LiveJournal.com