AzarkinM (azarkinm) wrote,
AzarkinM
azarkinm

Малінавы лікёр

Вось я вярнулася да сваёй п'янай тэмы ў ЖЖ.  Трымайце чарговы лікёрчык.


Склад:
1,5 кг маліны
1,5 кг цукру
0,5 л гарэлкі

Прыгатаванне:
Скласці ў шклянку аб’ём на 3 літры ягаду з цукрам і трымаць яе пры пакаёвай тэмпературы 3-4 дні. Затым пераліць масу ў рондаль і памешваючы да растварэння цукру. Галоўнае ў гэтым выпадку каб не даводзілася да кіпення. Адціснуць усё праз 3-4 слоі марлі. У цёплы малінавы сіроп наліць гарэлку і адразу разліць па бутэльках. Захоўваць у лядоўні.
Маліну не абавязкова браць добра перабраную. Падыдзе і падкісшая маліна і заспелая. А гарэлка ў лікёры не вельмі адчуваецца. Атрымліваецца такі даволі дамскі малінавы лікёр.
Tags: Алкаголь, Кулінарыя
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments