?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Грушавы лікёр

У мяне зараз ужо амаль скончваецца сезон груш. У бабулі нешта ў гэтым годзе ну проста шмат іх атрымалася. Паша смяецца, то сліваў ад маёй маці не ведалі куды падзеці, то зараз груш ад бабулі дахалеры з хвосцікам. Але я гэты лікёр рабіла, не з бабуліных груш, а амаль з прэзідэнцкіх. :-) Каля Вяснянкі, ёсць старыя дрэвы, гэта я ўжо казала, і яблык шмат, і грушаў. Асабліва шмат дзічак, якія вымахалі ростам з 6 павярховы дом і грушы з іх сыпаліся дробныя пры дробныя. Вось іх мы і набралі з дзецьмі для лікёра.





Склад:
1 кг груш
0,5 кг цукру
гарэлка

Прыгатаванне:
Грушы прамыць, разрэзаць на палоўкі ці чацвярцінкі. Скласці ў слоік і засыпаць цукрам. Усё засыпанае вельмі добра ператрасці, каб цукар наўнамерна разышоўся па грушам і паставіць у цёмнае месца (у мяне стаяла на кухне) на месяц, ці болей. Пасля адцэдзіць, прафільтраваць, і даліць гарэлкі. Гарэлкі наўмысна не пішу колькі, бо трэба глядзець на густ. Калі хочацца болей лейце шмат, калі хочацца меней не лейце шмат :-). Самае цікавае, што вельмі добра захоўваецца ў лікёры водар грушы.

P.S. На фота грушы якія я не выкарыстоўвала ў лікёры, хаця... можа зрабіць яшчэ адну частку, бо праз месяц народзіны пляменніцы :-).

Profile

leta i ja
azarkinm
AzarkinM

Latest Month

April 2018
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Tags

Powered by LiveJournal.com