AzarkinM (azarkinm) wrote,
AzarkinM
azarkinm

Гарбузовыя прыгоды

Наколькі з узростам мяняецца і густ. Для мяне гарбуз заўсёды быў вельмі і вельмі не смачны, і гэта мякка сказала. А ў гэту восьнь мяне панесла.


Хаця дзеці не вельмі яго ўсёроўна любяць. А я дык проста ў захапленні.

Гарбузовыя ласункі
Нарэзаць гарбуз (не тонка бо стане кашай, не тоўста бо не прапячэцца), зрэзаць кожу і вельмі мяккую частку дзе семкі прыстаюць. Пакласці на абмазаную маслам патэльню (у мяне сіліконавыя формы адпаведна маслам не абмазвала). Пасыпаць кожны кавалак цукрам. Пакласці зверху па кавалачку масла слівачнага. І ў 180 градусную духоўку на хвілінак так 30. Есці можна як цёплым, так і халодным, а з гарбаткай, пад пледам... проста асалода.

Гарбузовы кампот

Нарэзаць гарбуз кубікамі папярэдне срэзаўшы кожу. У вар дадаць цукар па густу. Пакласці гарбуз разам з 6 гваздзічкамі. Варыць пакуль не зварыцца гарбуз. Глядзіце не пераварыць, тады гэта ўжо будзе падобна на кашу. Напрыканцы гатавання дадаць сок 1 лімона, ці 0,5 ч.л. лімоннай кіслаты. Далей асцюжаеце, вымаеце гарбуз. І можна падаваць да стала... а ў каго ў хаце горача можна і лёд пакласці :-). Вельмі цікавае спалучэнне атрымоўваецца.

Сочыва з гарбуза

1 кг пачышчанага гарбуза і парэзанага на кубікі, 1 кг цукру. Засыпаеце гарбуз і даеце пастаяць каб з'явіўся сок (я паставіла на нач). Зранку на пліту на 30 хвілін. А так як я забылася на яго, дык у мяне гатавалася можа хвілін 40-50. Атрымліваецца ярка аранжавае сонечнае сочыва густое як мёд з цікавым смакам. Гарантую, што калі пачастуеце гасцей, дык ніхто не здагадаецца з чаго зроблена.
Tags: Кулінарыя
Subscribe

  • ПАРОМ ПАРЫЧЫ (Гомельская вобласць)

    У нашай краіне паромы хаця і з'яўляюцца непастаянным транспартным сродкам, але часам іх праца незамяняльна. Паромы для турыстаў, гэта экзотыка і…

  • КРАСНЫ БЕРАГ (Гомельская вобласць)

    Вёска Красны бераг вядома двума месцамі, якія варта наведаць кожнаму беларусу. Першае – гэта палац Козел-Паклеўскіх, які прыцягвае ўсіх сваёй…

  • КРАСНЫ БЕРАГ (Гомельская вобласць)

    Вёска Красны бераг Жлобінскага раёна ўпершыню ўзгадваецца пад 1317 годам, але толькі ўзгадваецца. Дакладны расповяд пра вёску і ўладароў пачынаецца…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments